+31 6 21 97 98 20 praktijk.yryda@gmail.com

hypno therapie

Niets zo fijn als jezelf weer zijn.

Stoppen met roken door hypnose

svp naar beneden scrollen!

Goede tips ter voorbereiding

 

 

 

1. Voel of u blij wordt van het idee dat je straks gestopt bent!
Ja, u mag het best eng vinden, uw twijfels hebben, maar u kunt daar overheen kijken.
De blijheid, de opluchting van het idee straks gestopt te zijn moet in u de boventoon voeren.
Zo niet: wilt u écht op dit moment al stoppen? of zijn er mensen in uw omgeving die dat graag zouden willen? Moet u misschien van de (huis)arts stoppen? zit u zichzelf vreselijk te pushen om te stoppen “omdat het eigenlijk wel zou moeten?”

 

Doe dan het volgende om uzelf te helpen: (altijd op uw eigen tijd en in uw eigen tempo!)
Pak een vel papier, vouw die in de lengte dubbel, schrijf aan 1 kant de voordelen, aan de andere kant de nadelen. Kijk wel of u een raakvlak heeft met de voor en nadelen (ga dus niet letterlijk dingen overschrijven van internet of uit een boekje, want dan blijven het loze woorden voor u)
Het worden dus UW voordelen en UW nadelen.

 

Plak de lijst op de koelkast en doe er minstens een paar dagen over om hem in te vullen. Hoe langer u zichzelf de tijd gunt om met deze oefening bezig te zijn, hoe beter u de dingen voor uzelf in kaart kunt brengen.

 

 

 

2. Hou eens bij op welke momenten u rookt?
We hebben de gewoonte-peuken (na het eten, bij de koffie, etc) Maar bij welke emoties en situaties wilt u onmiddellijk gaan roken? (boosheid, verdrietig, jaloers, confrontaties, stress, ruzie, etc) Heus niet bij alle emoties, want uit ervaring weet ik dat mensen geen behoefte aan een sigaret hebben wanneer er flink gelachen wordt. Het gaat erom dat u er zelf ook inzicht in krijgt, dat maakt het straks makkelijker voor u, omdat u uw valkuilen / triggers dan herkent. En als u tóch bezig bent om het op te schrijven: Welke peuken vind u werkelijk het allerlekkerst?  Wat is uw “Heilige” moment?

 

 

 

3. Ga niet tijdens het roken alvast oefenen om niet te roken.
Dit is voor uw onderbewuste een heel raar signaal en zal ervan in de war raken, en u beslist nog veel steviger op het pad van roken willen houden. Onthoud goed: uw onderbewuste is een ontzettende gewoontedier!

 

 

 

4. Ga NIET, ik herhaal NIET je omgeving voorbereiden! / vertellen dat u gaat stoppen! Waarom niet?
omdat uw omgeving een enorme druk op u kan uitoefenen, en uw omgeving gaat er nog vanuit dat stoppen met roken moeilijk is, zwaar, vervelend..etc. U ervaart juist door de hypnose het tegenovergestelde! U ervaart dat u gewoon een niet roker bent geworden. U bemerkt dat het (dit keer) helemaal niet zo moeilijk is. Ongemerkt trekt uw omgeving u dus naar “zwaarte” toe, en voor u het weet zit u mee te doen met ze, en gaat u het ineens hartstikke moeilijk hebben.
En…..U licht de omgeving toch ook niet in als u gestopt bent met zuivelprodukten te nemen? rare vergelijking misschien, maar ik wil hiermee aangeven dat het stoppen met roken niet zo groot gemaakt hoeft te worden als dat we onszelf massaal wijsgemaakt hebben. (over hypnose gesproken!)

 

 

 

 

5. Schrijf eens op welke opmerkingen u zichzelf en de omgeving altijd verteld(e) of denkt over uw roken? bijvoorbeeld: ja maar het is zo lekker. Mijn ouders rookte ook altijd. Ik rook maar heel weinig. Ik hoest niet, dus t valt allemaal wel mee. Maar een peuk na het eten is zo lekker. Bij het uitgaan hoort roken. Als ik stop met roken dan ben ik bang om kilo’s aan te komen! …vul hier uw eigen overtuigingen in. …wat hoort u zichzelf altijd beweren met betrekking tot het roken?  

 

 

 

 

6. Stel…iemand zit tegenover u en die heeft het heel moeilijk omdat die persoon net gestopt is met roken. U geeft die persoon een kaartje mee met daarop wat ondersteunende teksten. Bijvoorbeeld: – Elke dag gaat het in alle opzichten beter en beter met mij! – Ik ben zo opgelucht uit die gevangenis van de verslaving gestapt te zijn. – Mijn zelfwaardering neemt elke dag enorm toe! – Ik ben trots op mijzelf, dat ik dit toch maar mooi gedaan heb.. – Ik laat al mijn angsten met betrekking tot het stoppen met roken los. – Het is veilig voor mij om mijn roken los te laten. – Ik neem verantwoordelijkheid voor mij leven! Ik ben vrij! Welke teksten zou u opschrijven en meegeven aan die persoon? (en later gebruiken voor uzelf ?)

 

 

7. Vertel nog eens…wat zijn voor u de voordelen van het (blijven) roken?

 

 

8. Veel mensen voelen zich erg schuldig dat ze nog roken, en hebben veel last van dat gevoel. Ik denk dat u een keuze “moet” maken zodat het ook voor uzelf duidelijker wordt. A. U blijft gewoon roken, maar geniet er dan ook met volle teugen van en u weet heel goed welke risico u bewust neemt. B. U beseft dat u door zich schuldig te voelen, u zichzelf in een slachtofferrol duwt, en ik hoop dat u beseft dat u geen slachtoffer bent. Het zich slachtoffer voelen is raar genoeg gekoppeld aan machteloosheid. En dat is niet waar! U heeft werkelijk elk moment de keuze om te zeggen en beslissen: ik stop er meer!

 

 

 

 

9. over hypnose.. Veel mensen vinden het eng maar neem bijvoorbeeld eens een kijkje op youtube. Daar zie je mooie voorbeelden. Ook wordt er op internet veel uitgelegd over hypnose. Lees ook weer niet teveel want niet alles wat er geschreven en gezegd wordt is waar. Vermijd alsjeblieft de “spookverhalen” want dat zijn verhalen die meestal zwaar eenzijdig belicht worden, waardoor het inderdaad een eng verhaal kan worden. Vergelijk het maar met roddelbladen. Dingen worden uit zijn verband gerukt waardoor het een hele andere lading krijgt. Zoals ik elders op de website al vermeld heb, er zijn verschillende soorten hypnose. Toneelhypnose is de meest bekende (en vinden we de meest enge) vorm! Denk aan Rasti Rostelli, en het programma ” Youre back in the room” met hypnotiseur Rinke Jacobs. Toneelhypnose is overigens wel de moeilijkste vorm van hypnose toepassen!

 

Ik werk met Medische/therapeutische hypnose. Dit wordt gebruikt bij trauma’s, fobieen, stoppen met roken, etc..

 

Lees ook: ervaringen van klanten

 

vandaag de dag kost een pakje sigaretten al rond de 10 euro! reken maar uit…
per week: 70,- per maand: 300,-

aanrader om te lezen als je op een leuke en leerzame manier meer over hypnose te weten wilt komen.

Portugal!
Als je de aanbiedingen van ” we fly cheap” in de gaten houd kan je daar soms een 10 daagse all in vakantie boeken voor dezelfde prijs als een maand roken!
https://www.weflycheap.nl