+31 6 21 97 98 20 praktijk.yryda@gmail.com

hypno therapie

Niets zo fijn als jezelf weer zijn.

Stoppen met roken door hypnose

svp naar beneden scrollen!

Hallo mijn naam is Petra Lucia Kalsbeek.
Petra Lucia Kalsbeek

Het holistische principe dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en op elkaar inwerken is iets wat voor mij een geldende waarde heeft. Dit principe pas ik al ruim 30 jaar toe in mijn werk. Op mijn andere website: www.yryda.nl kunt u zien dat ik lichamelijke en geestelijke klachten behandel met aurahealing, en vaak ook de combinatie gebruik van hypnose en aurahealing. 

Als beroep beoefen ik het vak uit van: holistisch energetisch hypno therapeut
Ik heb een aantal HBO studies gevolgd om op deze manier  profesionaliteit en kundigheid te kunnen bieden. Niets zo erg als een weekendtraining ergens volgen en je vervolgens als therapeut of deskundige profileren. Je weet voor de helft niet waar je mee bezig bent en kan hierdoor meer schade aanrichten dan goed doen. 
De HBO studies die ik gevolgd heb (en afgesloten met diploma) zijn bijvoorbeeld de Medische en Psychologische Basiskennis bij het NOGG. (www.nogg.nl ) 
Deze opleiding voldoet aan de eisen die de zorgverzekeraars stellen. Ook ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging.(BATC) 
Daarnaast heb ik de 4 jarige HBO opleiding  voor aurareading en aurahealing en chakra therapeut (bij Theresia Rook, studio Klankdruppels te Kampen) met veel plezier en goed gevolg afgelegd.

Vanaf mei 2020 ga ik mij verder verdiepen in het boeiende vak van hypnose, en ga de opleiding conversationele hypnose, en geavanceerde regressie techniek doen bij Martijn Groenendal in DenHaag. Ik heb al vaker een masterclass bij hem gevolgd en het is bijzonder fijn om van zijn getalenteerdheid, deskundigheid en integriteit te mogen genieten en leren!

En een paar jaar geleden hebt ik de basis opleiding Hypnose gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland, van Edwin Selij.  
Daar werd op een gegeven moment een masterclass “stoppen met roken door hypnose” gegeven door Marcel Borst (Hypnosehuis Amsterdam) 
Marcel kreeg door deze masterclass mij na 40 jaar moeiteloos van het roken af!
Had je mij dit van te voren verteld dan was ik zeer sceptisch geweest en ik denk dat ik het stiekem niet geloofd had.
Ik was zo onder de indruk, met name van de moeiteloosheid, het gemak waarmee dit allemaal door de hypnose gepaard ging…
dat ik echt tot in mijn tenen voelde: Dit wil ik ook graag andere mensen laten ervaren!….
en onthoud: u geeft niets op, u krijgt juist iets terug!

Ook op gebied van afvallen heb ik veel ervaring! het overbekende jojo-effect leek persoonlijk wel door mij uitgevonden. Als ik heel eerlijk ben paste ik een soort van struisvogelpolitiek toe, want naast het fysiek bezig zijn met mijn gewicht, ontliep ik destijds de emotionele pijnen die ik ervaarde in mijn leven. Op een gegeven moment was ik zover dat ik een echte maagverkleining heb laten uitvoeren. En na de vreugde van het eerste jaar van veel afvallen, bemerkte ik ook dat ik veel meer lichamelijke klachten kreeg. En er is op fysiek niveau wel veel weggesneden, maar mentaal (daar waar het hele afvallen gehuisvest is) dat bestond nog. En geloof het of niet, ik begon na 2 jaar weer te groeien in gewicht! OEPS! de nachtmerrie begon weer van voren af aan!

Gelukkig bestaat er zoiets als hypnose! 🙂 en dat wist ik ook heus wel, heb zelfs de opleiding tot virtuele maagband therapeut gevolgd. Mijn grootste probleem echter was een ongelooflijke faalangst, ontstaan uit een vorm van perfectionisme. Mezelf niet goed genoeg vinden, onzeker zijn, dus die lat steeds hoger en hoger leggen. Dus denk maar niet dat ik zelf de hypnose sessies met de virtuele maagband onderging. De vorm van faalangst was niet alleen dat ik het niet kon, maar stel je nou voor dat het bij mij niet werkte? dan was alles met betrekking tot hypnose toch fake? (en dat ik na 40 jaar roken moeiteloos gestopt was, dat vergat ik gemakshalve maar even) Maar het was ook dat ik bang was wanneer mijn laatste strohalm niet zo werken, wat dan?
En zo hield ik mijzelf met deze irrationele gedachte in een soort valkuil, die maakte dat ik “verlamd” was, en jarenlang doorging met wat ik deed, in plaats van stappen ondernemen.

Dit bovenstaande is alweer een aantal jaren geleden gebeurt. Inmiddels heb ik zoveel vertrouwen opgebouwd zowel in mijzelf als in de kracht van hypnose, dat ik er volledig van overtuigd ben dat hypnose ongelooflijk krachtig werkt. (Ik ben hierdoor inmiddels alweer 8 kilo afgevallen door de hypnose sessies) En dat waar ik zo bang voor was, mijn eigen hersenspinsels, die waren eigenlijk na 1 sessie al opgelost. Die opluchting, die bevrijding, wat een geschenk! Ik zit mijzelf niet meer in de weg 🙂

Dus u ziet, op het gebied van afvallen, virtuele maagbanden, echte maagverkleiningen, diëten, jojo’en durf ik mij gerust een ervaringsdeskundige te noemen. Dit heeft voor u weer grote voordelen, omdat ik weet waar ik het over heb, maar ook waar u het over heeft. Als geen ander begrijp ik dat sommige dingen tijd nodig hebben, en dat pushen zeer averechts werkt. (Persoonlijke) motivatie en Inspiratie zijn wel goede helpers, en die komen heel krachtig aan bod met hypnose.