+31 6 21 97 98 20 praktijk.yryda@gmail.com

hypno therapie

Niets zo fijn als jezelf weer zijn.

Stoppen met roken door hypnose

svp naar beneden scrollen!

hoe kan hypnose helpen bij het stoppen met roken?

Er zijn verschillende vormen van hypnose..

De ons meest bekende vorm is de toneel-hypnose. Genietend van je perenijsje wat in werkelijkheid een citroen blijkt te zijn, en kakelen als een kip terwijl jij in de veronderstelling bent dat je een aria van Bach aan het zingen bent.
Deze vorm van hypnose vinden we vaak lachwekkend, tenenkrommend of fascinerend.
Hier komen ook de meeste wilde verhalen over hypnose vandaan.

Hypnose wordt ook therapeutisch toegepast, denk maar aan het verhelpen van fobieën, angsten, blokkades, dwangmatigheden, trauma’s,verslavingen, reïncarnatie therapie,etc..etc..
Medisch wordt het toegepast door tandartsen, verloskundigen en chirurgen om bijvoorbeeld de zenuwen zodanig te verdoven dat er geen of weinig pijn ervaren wordt.

In hypnose zijn er ook verschillende stadia van ontspanning en trance. Je begrijpt dat je tijdens een tandartsbezoek veel dieper in hypnose bent dan in een anti-stress sessie.
Tijdens de hypnose sessies bij mij in de praktijk ben je wel in een zeer zeer diepe ontspanning maar je bent niet volledig weg van de wereld.

Wat is dat fenomeen hypnose toch?

Er zijn vele verklaringen en prachtige boeken vol met uitleg geschreven hierover, maar de leukste duidelijkste en simpelste uitleg vond ik in het boek van Richard Bach; ” Maria onder hypnose”
Ik citeer letterlijk:

” HYPNOSE IS GEACCEPTEERDE SUGGESTIE”

Telkens als we denken of zeggen: ik ben…, ik wil…, ik heb het nodig omdat….., het geeft me…., je kunt…., je zou moeten…., je kunt niet…., ik vind het…., enzovoort

Elke uitspraak die wij doen is niet zomaar een uitspraak, het is een suggestie!
En elke suggestie die wij accepteren (dus geloven en aannemen) en herhalen nestelt zich diep in ons en wordt een overtuiging.
Een automatisme waarlangs we leven en dat heel krachtig onze “waarheid” wordt.

stoppen met roken door hypnose

ofterwijl: zeg de dingen vaak genoeg tegen jezelf en ze zullen onvoorwaardelijk jouw waarheid worden.

Je kan ook zeggen dat hypnose kletsen met je onderbewustzijn is. Hou het vooral lekker simpel 🙂
Het lijkt alsof we zelf de regie in handen hebben maar wist je dat 96% door het onderbewuste geregeld wordt?
Ons onderbewuste denkt niet, het is een verzameling van onze manier van kijken en onze overtuigingen.
Ik vind de vergelijking met een kopieermachine wel in de buurt komen.
(roken is lekker, ik heb het nodig, het helpt tegen de stress….)

Een logische gevolgtrekking is dan ook dat wanneer je iets veranderen wilt, vooral iets dat zich hardnekkig aandient in je leven, (denk aan roken) je dat niet zozeer met je hoofd (dagbewustzijn) moet doen, maar juist in de Bron waar alles opgeslagen ligt, namelijk je onderbewuste!
Ik zeg hiermee niet dat dingen veranderen op wilskracht onmogelijk is, maar je maakt het jezelf 500 keer lastiger.
En waarom zou je dat doen? Logisch dan dat je opziet om te stoppen met roken.

Door hypnose kom je namelijk heel makkelijk in contact met je onderbewustzijn en daar ga je de suggesties en overtuigingen die je niet meer dienen, sterker nog aannames en overtuigingen die zorgen voor belemmeringen in je leven, opruimen. Vervolgens prent je nieuwe overtuigingen in, en weet je nog? Je onderbewuste is een verzamelplaats en denkt niet of dit oké is of niet. Ben ik het hiermee eens of niet? Is dit handig voor mij? etc
Het voert uit. punt.
Je snapt dat dit een (te) korte uitleg is wat je allemaal met hypnose kunt doen, maar ik wil even een kort beeld schetsen om in grote lijnen aan te geven hoe het werkt in de kern.
En wat zijn jouw goede en leuke suggesties over jezelf ? Want die zijn er ook legio natuurlijk!

“Stoppen met roken door hypnose” zou ik dus beter “Stoppen met roken door ont-hypnose” kunnen noemen, want dat is een belangrijk onderdeel van het hele totaalpakket. 
Want zo goed wij onszelf de hele dag door hypnotiseren – en niet alleen met betrekking tot roken natuurlijk – zo kunnen wij onszelf dus ook ont – hypnotiseren!

NIETS ZO FIJN ALS OPGELUCHT ZIJN, toch?

Denk je echt dat alle niet rokers stiekem blijven verlangen naar een peuk? Nee echt niet, het is gewoon uit het systeem verdwenen. Je komt er nog wel mee in aanraking maar het doet je niets meer.

Net zo als dat je mensen hebt die geen zoetekauw zijn. Je kunt ze rustig allerlei lekkers voorzetten, ze talen er niet naar.
En zo zal jij ook je dingen hebben waarmee je in aanraking komt maar waar je niets meer hebt, dus het boeit je niet, je aandacht zit er niet, en het zal jou een zalige zorg zijn.
Wat heerlijk dat je zo kunt denken wanneer je gestopt bent met roken he?
dus: “niets zo fijn als opgelucht zijn” geldt ook voor jou als jij nog rookt!
Lees de “ervaringen van klanten

Welke suggestie / overtuiging zit in jou onderbewuste opgeslagen die je graag veranderd zou willen zien zodat het stoppen met roken geen kwelling wordt maar een opluchting ?